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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoRESTLE, J.; VAZ, F. N.; PASCOAL, L. L.; SENNA, D. B. de; VAZ, R. Z.; FEIJO, G. L. D. Efeito do desmame precoce na carcaça de novilhos terminados em pastagem e abatidos aos 24 meses. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 11, p. 2129-36, nov. 1999 Título em inglês: Eartly weaning effect of carcass of steers finished on pasture and slaughtered at twenty-four months.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMAYSONNAVE, G. S.; PASCOAL, L. L.; VAZ, F. N.; GENRO, T. C. M.; PINHO, A. P. S.; PACHECO, P. S.; SEVERO, M. M.; RODRIGUES, A. C. T. Estudo do mercado da carne bovina proveniente de uma aliança mercadológica. Archivos de Zootecnia, v. 67, n. 258, p. 160-166, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMAYSONNAVE, G. S.; VAZ, F. N.; PASCOAL, L. L.; COUGO, A. C. T. S.; HOOD, M. S. S.; NAVARRO, A. M. Matriz SWOT como ferramenta de planejamento para uma aliança mercadológica de carne bovina. Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 37, n. 1, e26485, 2020. Título em inglês: SWOT matrix as a planning tool for a bovine meat market alliance.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoMENDONÇA, F. S.; VAZ, R. Z.; CARDOSO, F. F.; RESTLE, J.; VAZ, F. N.; PASCOAL, L. L.; REIMANN, F. A.; BOLIGON, A. A. Pre-slaughtering factors related to bruises on cattle carcasses. Animal Production Science, v. 58, n. 2, p. 385-392, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  08/01/2019
Data da última atualização:  08/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MENDONÇA, F. S.; VAZ, R. Z.; CARDOSO, F. F.; RESTLE, J.; VAZ, F. N.; PASCOAL, L. L.; REIMANN, F. A.; BOLIGON, A. A.
Afiliação:  F. S. Mendonça, UFPEL; R. Z. Vaz, UFPEL; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; J. Restle, UFG; F. N. Vaz, UFSM; L. L. Pascoal, UFSM; F. A. Reimann, UFPEL; A. A. Boligon, UFPEL.
Título:  Pre-slaughtering factors related to bruises on cattle carcasses.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Animal Production Science, v. 58, n. 2, p. 385-392, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of the study was to determine the factors related to beef cattle carcass bruises. Handling, transportation and unloading data from cattle purchased by a slaughterhouse in southern Brazil were obtained to assess their associations with carcass bruising (occurrence or not) and the number of bruises per load. In total, 4338 carcasses from 142 loads of cattle purchased by the company were assessed. The females were cull cows and the males were steers. Independent variables studied included sex (females or males), loading facilities (good, regular or poor), cattle handling (good, regular or poor), transport time from the farm to the slaughterhouse (hours), hauling-truck types, truck animal-load density (kg/m2) and slaughterhouse unloading time (min). For both traits studied (carcasses bruised and number of bruises per load), all of the independent variables showed a significant (P < 0.05) effect. Animal sex is the most important factor on carcass bruising and the number of bruises per load, with females showing 91% more bruises than males. Moderate load densities caused greater bruising than did low (<370 kg/m2) and high (>431 kg/m2) densities. In general, greater bruising was caused by longer transport and unloading times. Bruises were reduced by improving loading facilities from regular to good. Transportation in vehicles with higher load capacities (animal numbers) resulted in greater bruising. Therefore, special handling practices and personnel training measures... Mostrar Tudo
Thesagro:  Abate; Abatedouro; Bem-Estar; Transporte.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL14510 - 1UPCAP - DD
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